VAR: World Cupin tuomio tähän mennessä – menestys, mutta selkeyden lisääminen

Jännitteet ovat olleet lieviä ja saavuttaneet kiehumispisteen maanantaina tapahtuneen kaksoisotsikon jälkeen ryhmässä B. Iranin 1-1-tasapeliä Portugalin kanssa Saranskissa ja Espanjan 2-2-tasapeliä Marokon kanssa Kaliningradissa vaikuttivat molemmat yhteys toisiinsa. virkamiehet stadionilla ja takaisin Moskovan VAR-pääkonttorilla. Oli oikeita puheluita, vääriä puheluita, ja loppupuolella tuli vaikutelma, että jotain, joka on suunniteltu Sportingbet vähentämään jalkapalloa koskevaa epäoikeudenmukaisuutta ja epämääräistä peliä, on pahentanut asioita. Suurin tekniikan ongelma on ihmiset | World Cup Fiver Lue lisää

Enrique Cáceresin käsitys Carlos Queirozista tapahtui Iranin ja Portugalin suhteen. Erityisesti Paraguayn tuomarin päätös hylätä Cristiano Ronaldo kyynärpään kääntymistä varten Morteza Pouraliganji VAR-tarkastelun jälkeen.Cáceres katseli toistoa katselualueella ja päätti näyttää Ronaldolle keltaisen kortin. “Se on punainen kortti [kyynärpäälle] tai se ei ole punainen kortti”, sanoi Queiroz. ”Tyttäreni ei voi tulla kotiin ja Sportingbet sanoa, että olen tavallaan isoisä; joko hän on raskaana tai ei. ”

Tunnelista väliaikaisesti iskeneen Iranin päällikkö ei ollut epäilemättä tyytyväisempi Cáceresin päätökseen myöntää joukkueelle rangaistus loppuvaiheessa sen jälkeen, kun Cédric Soaresin käsitys oli myös tarkistettu. Tuomari taas kysyi näytöltään ja muutti jälleen mieltään; tällä kertaa hän oli ehdottomasti väärässä. Karim Ansarifard muutti spot-potkun, ja se tarkoitti, että Portugali sijoittui toiseksi ja joutui pelottavaan viimeisen 16 pisteeseen Uruguaya vastaan.World Cup Fiver: rekisteröidy ja saat päivittäisen jalkapallosähköpostimme.

Alan Shearer kuvaili tekniikkaa ”farssiin” roolissaan BBC: n tutkijana. Liverpoolin keskikenttäpelaaja James Milner kutsui sitä Twitterissä ”absoluuttiseksi häpeäksi” lisäämällä hashtagin #beautifulgamespoilt.

Kaliningradissa yli kävi taas vastaväite, koska VAR-suositus myönsi Espanjalle oikein 90. minuutin. taajuuskorjain, joka johti heidän ylittämään ryhmän ja kohtaamaan Venäjää viimeisen 16 vuoden aikana.Iago Aspasin lähivalmistelut suljettiin alun perin Sportingbet football betting ulkopuolelle, ennen kuin Uzbekistanin tuomari Ravshan Irmatov muutti sydämen vaihtamiseen kolmen minuutin tarkastustoimenpiteet.

“VAR ei pelastanut meitä, se vain kertoi totuuden. “, Sanoi Sergio Ramos, joka huomasi jonkin verran tosiasiaa, että hänen keskimmäisensä selkäkumppaninsa Gerard Piquén olisi pitänyt lähettää ensimmäisellä puoliskolla Khalid Boutaïbin kaksijalkaiselle, nastaiselle asettamiselle. Marokon keskikenttäpelaaja Nordin Amrabat teki selväksi tunteensa puuttumisesta siihen tapaukseen ja kutsui VAR: a “paskaa” katsoessaan televisiokameran linssiä poistuessaan kentältä. Sergio Ramos myöntää, että Espanjan on parannettava maailmancupin todellisuuden jälkeen tarkista Lue lisää

Peli oli tavoitteeton ja se olisi voinut osoittautua hyvin erilaiseksi, jos Espanja olisi laskettu 10 mieheksi.Mutta sitten asiat olisivat olleet jälleen erilaisia, ellei VAR ole puuttunut Aspas-tavoitteeseen, ja tässä vaiheessa on tärkeätä jälleen kerran hahmotella, mikä VAR on ja miten se toimii.

Neljän virkamiehen ryhmä, sijaitsevat keskeisessä leikkaussalissa, pääsevät kaikkiin 33 stadionin sisällä olevaan lähetyskameraan (samoin kuin kahteen lisäkameraan, jotka on omistettu mahdollisten ulkopuolisten alueiden seurannalle), ja niiden tehtävänä on tarkistaa ”selvät ja ilmeiset” virheet sekä tarkistaa materiaalia erotuomarin ohjeiden mukaan. He tekevät vain tosiasiallisia, pelin muuttavia päätöksiä, kuten rikosilmoituksen, ja tarkistavat vain tavoitteet, rangaistuspäätökset, suorat punaiset kortit ja väärän henkilöllisyyden tapaukset.

Ohjeet ovat silloin selvät, ja aihe näissä finaalissa on toteutus.Guardianin mukaan VAR: n huomattavia käyttötarkoituksia ja käyttämättömyyksiä oli ollut tiistaina iltapäivän peleihin mennessä, ja näistä noin 10 on johtanut oikeaan päätökseen.Goals

Tämä on alue, jolla VAR-arvoa on käytetty parhaiten. On tapahtunut kolme tapausta, kun maalausmahdollisuus on tarkistettu VAR: n kautta ja jokaisessa tilanteessa on tehty oikea päätös: Diego Costa Espanjaan verrattuna Portugaliin (annettu), Saeid Ezatolahi Iraniin Espanjaan (poistettu), Aspas v Marokko (annettu). Facebook Twitter Pinterest Diego Costa tekee Espanjan ensimmäisen maalin Portugalia vastaan, joka sai seisoa VAR-tarkistuksen jälkeen.Kuva: Thanassis Stavrakis / APPenalty-päätökset.

VAR: n ensimmäinen käyttö tällä maailmancupilla keskittyi rangaistussoittoon – Josh Risdonin taistelu Antoine Griezmannille Australian ottelussa Ranskaa vastaan. Uruguaylainen virkamies Andrés Cunha huomautti paikalle saaneensa sanan Moskovasta ja jopa lukuisten uusintojen jälkeen oli vaikea sanoa, soittiko hän oikean puhelun. Joka tapauksessa se ei ollut selkeä ja ilmeinen virhe. Tästä eteenpäin on tehty oikeita päätöksiä – Neymar Costa Ricaa vastaan, Ruotsin Viktor Claessonin virhe Etelä-Koreaa vastaan, Mohamed Salah Venäjää vastaan, Gylfi Sigurdsson vastaan ​​Nigeria – sekä vääriä päätöksiä.Harry Kaneelle olisi pitänyt määrätä rangaistus Tunisiaa vastaan, samoin kuin Ronaldo Marokkoa vastaan ​​ja Aleksandar Mitrovic Sveitsiä vastaan, kun taas, kuten mainittiin, Soaresia rangaistaan ​​väärin Irania vastaan. Kuten Riezonin kanssa Griezmannilla, on myös ollut puheluita, jotka kuuluvat harmaalle alueelle – Tanskan Yussuf Poulsen vastaan ​​Australia ja Ronaldo vastaan ​​Iran.Punaiset kortit

Pelaajien kurinalaisuuteen perustuvat päätökset ovat kiistatta olleet missä VAR on suorittanut huonoin. Oli pari oikein tehtyä päätöstä olla myöntämättä punaisia ​​kortteja Serbian viimeisissä, tiukkoissa minuutteissa vastaan ​​Costa Ricaa, mutta sen jälkeen kaikki on mennyt pieleen. Ante Rebic olisi pitänyt lähettää upeaan, korkean särmän haasteeseen Eduardo Salvion aikana Kroatian 3-0-voiton aikana Argentiinassa.Sitten Piqué erotettiin maanantaina. Facebook Twitter Pinterest Kroatian Ante Rebic oli onnekas pysyäkseen kentällä haasteen jälkeen Argentiinan Eduardo Salvio -pelissä. Valokuva: Kirill Kudryavtsev / AFP / Getty ImagesVirheellinen henkilöllisyys David etsii… vihamielisyyttä, kulttuuria ja pohjoismaista noiria maailmancupissa Lue lisää

Täydellinen pistemäärä VAR: lle, vaikkakin tällaista tapausta on ollut vain yksi. Se tapahtui Ranskan 1-0 voiton aikana Perusta, kun sana Mohammed Abdulla Mohamedin korvaan johti siihen, että Yhdistyneiden arabiemiirikuntien virkamies osoitti Pedro Aquinolle keltaisen kortin oikein.

VAR: lla on sitten ollut sekoitettu aika Venäjällä, mutta Näin oli aina, kun otetaan huomioon, että tämä on ensimmäinen maailmancup, jossa järjestelmää on käytetty.Yksi hyödyllinen toimenpide voisi olla ”selkeän ja ilmeisen” poistaminen asetusten sanamuodoista, koska tämä on epäilemättä musteen vetänyt siinä suhteessa, mitä Moskovassa tarkkailevien tulisi ja ei pitäisi odottaa. Toinen harkittavissa oleva asia olisi estää Cáceresin kaltaisia ​​toimimasta uudelleen korkean tason otteluita. 44-vuotiaan VAR: n käyttö maanantaina paljasti hänet heikkoa ajattelevana virkamiehenä, joka muutti jotain, joka oli suunniteltu hänen työnsä helpottamiseksi kaaoksen välineeksi.