“Rakkaussuhde tuli pakkomielle”: tapaa pienryhmien megafaneja

Kasvoin Dulwichissa ja eräänä päivänä, kun pelasin kouluissa viisi-puolen turnausta, olin “partioitu” Dulwich Hamletille. Luulin luultavasti pari tusinaa peliä ennen kuin muutimme Brockleyn, ja valitettavasti se oli jalkapalloniurani alkua ja loppua. Olin noin kahdeksan.

Olen katsonut heitä siitä lähtien. Isäni oli Arsenalin fani ja yritti kovasti torjua meitä kaikkia menemään vanhaan Highburyyn hänen kanssaan. Mutta paras ystäväni, Barry Delaney, oli Liverpoolin fani, eikä se olisi sallinut minun tukea muita joukkueita. Olen aina ollut Liverpool-fani, mutta peliin voi olla vaikea päästä, jos et ole kausilipun haltija; joten noin 10 vuotta sitten aloin mennä paritonta Dulwich-ottelua.Voit aina saada paikan, koska siellä olisi vain noin 150 fania.

Täällä on paljon ihmisiä, jotka haluavat kehittää klubia edustajana yhteisöstä, koko yhteisöstä. Meillä on tukena Black History -kuukauden kuukaudessa ja haluamme potkia homofobiaa lujasti jalkapallosta. Ei-liigan klubina, jossa on näitä arvoja ja hyveitä, pyrimme saamaan esimerkin koko maalle. Kun ihmiset tulevat Dulwichiin, he näkevät paljon bannereita, kampanjoita ja kokoelmia. Meidän lopullinen suunnitelma on faneille omistettu klubi, ja Dulwich Hamletin kannattajien luottamus on sen väline. Olen valittu luottamuslautakuntaan ja tehtäväni on laajentaa yhteisön näkökulmaa.Voit mennä klubipalkkiin pelin jälkeen, sinulla on paikallinen hautua, ja pelaajat tulevat aina olemaan vieressäsi

Ihmiset katsovat minua ja ajattelevat: ”Miksi tämä kaveri tukee seitsemännestä Tier club, kun hän voisi olla Man U fan tai jotain sellaista? ”Minulle paikallinen jalkapalloseura, joka on menestyvä ja kestävä, on melko hämmästyttävä. Kun menet Premier-liigan peliin, et todellakaan puhu poissaolevien fanien kanssa. Ei-liigassa saatat mennä stadionille, jossa on vain 100 ihmistä, joten puhut paikallisten kanssa. Voit mennä klubibaariin pelin jälkeen, saada paikallisesta hautua, ja pelaajat tulevat aina olemaan vieressäsi, ehkä myös osallistumalla paikalliseen panimoon. Jos olet kiinnostunut pelaajasta, joka ei ole liigassa, heillä on todella aikaa sinulle.Voit keskustella pelistä heidän kanssaan – ja jopa antaa heille viitteitä siitä, mihin he menevät pieleen.

Minulla on suosikkikulmaani ja en voi tuoda itseäni siirtymään siitä taikauskoisista syistä – jopa puoliajalla. On kaveri, joka on ollut lähellä minua seitsemän tai kahdeksan vuoden ajan. Hänellä on kahvinsa; Minulla on olut. En tiedä hänen nimeään; hän ei tiedä minun. Mutta keskustelemme pelistä ja meillä on hauskaa. Niin kauan kuin olen lähellä hyviä ihmisiä ja minulla on paikallinen pintini, planeetalla ei ole paljon muita paikkoja, jotka mieluummin olisin.Brenda Smith, 66, Somerset Rebels Facebook Twitter Pinterest Valokuva: Thomas Butler Guardian

Sekä äitini että isäni olivat innokkaita moottoripyöräilijöille, joten minut katsottiin katsomaan Bristol Bulldogsia hyvin nuorena.Muistan hämärästi menevän Wembleyn stadionille viiden vuoden ikäisenä vuonna 1955 ensimmäisen maailmanfinaalini. Menimme joka vuosi. Muistan jopa kiertokortin, johon olemme aina menneet: C16, aivan kuopan seinän viereen. Näinä päivinä ratsastajat käyttivät heittolaseja. Minulla on niiden kokoelma, jonka suosikki ratsastajat hylkäsivät. He olivat kuin pop-tähdet meille. Ajatuksemme loistavasta lomasta oli matkustaa eri kappaleisiin: maanantai Wimbledon, tiistai Southampton, keskiviikko uusi risti

Vuonna 1959 siskoni kysyi, mitä hän halusi seitsemännen syntymäpäivänsä. Hän halusi mennä Manchesteriin nähdäkseen hänen suosikkijoukkueensa, Belle Vue Aces. Siitä tuli vuosittainen pyhiinvaellus joka elokuu.Isäni sai vain kaksi viikon lomaa vuodessa, ja ajatuksemme hyvästä perhelomasta oli matkustaa erilaisiin nopeusradoihin: maanantai-iltana oli Wimbledon, tiistai-iltana Southampton, keskiviikko-ilta New Cross, torstai-ilta Oxford, perjantai-ilta takaisin Bristoliin ja lauantai-iltana Swindon. Siellä ei ollut sunnuntaina nopeusliikettä, joten olisimme levänneet ja sitten olisimme poissa Exeteristä ja Poolesta ja muualta seuraavana viikolla.

Kahdentoista vuoden takaa tein pyhiinvaelluksen Ullevi-stadion Gothenbergissä. Siellä oli ollut kunnianhimoa, koska olin teini-ikäinen, koska suosikkiautoilijani oli viiden kerran maailmanmestari Ove Fundin, joka oli ruotsalainen. Kun pääsin stadioniin harjoituskokemukseen, olin varsin voittanut. Minulla oli goosebumps.Ja viime vuonna matkustin aina Australiaan katsomaan neljää erillistä Speedway-kokousta.

Se on niin jännittävä urheilu. Oak Tree Arena, jossa Rebels-kilpailu on ylistetty ratsastajina yhdeksi maan parhaista kappaleista. Kilpailu on todella lähellä. Se ei ole aina ensimmäinen portista, joka voittaa. Älä unohda, että näillä polkupyörillä ei ole jarruja – se koskee kaasuvipua ja tapaa, jolla ne pyörivät polkupyörällä, miten ne pyörivät. Jos haluat nähdä ratsastajat, tee joko sisäpuolinen leikkaus tai räjähdyspaikka ulkona vain mielenrauhaa. Kun lähdet kotiin, et voi mennä nukkumaan – olet liian hyped up, mitä olet nähnyt.

Haluan himoa, että nopeushaju. Se on riippuvuutta aiheuttava. Kun haistan Castrol R: n, kun pyörät pyörivät, se vain vie minut takaisin.En ole enää OAP, olen 10 vuotta vanha.Terrell Lawrence, 17, Plymouth Raiders koripallojoukkue Facebook Twitter Pinterest Valokuva: Thomas Butler Guardianille

Isäni pelasi koripalloa ja äitini oli säännöllinen Raiders-peleissä. Menin vuosia ja vuosia. Jos muut perheet kävivät Dartmoorissa jonain päivänä ulos, menemme Raidersiin – ennakkotiedot täällä.

Minulle kerrottiin koulussa, että minun piti pelata koripalloa, koska olen pitkä ja sekava rotu. Tuolloin se oli “Sinun pitäisi pysyä stereotyyppisi.” Nyt ihmiset ovat siirtyneet eteenpäin. Olin melko epätyydyttävä, kun olin nuorempi, melko tubby – mutta saavutin kunnon koripallotason. Pelasin, kunnes olin 14 tai 15 vuotta, mutta sitten aloin tehdä voimistelua ja tanssia ja tajusin, että nautin siitä niin paljon enemmän. Tunsin paljon vapaammin.Sen sijaan koripallo on hyvin toistuva. Menette tuomioistuimen toiseen päähän ja palaat takaisin. Cheerleading ei ole pelottavaa, mutta kaikki silmät ovat minulla. Olen 6ft 2in – tyttöjen vieressä oleva jättiläinen

Tajusin vain pari vuotta sitten, että aion mennä Raidersiin enemmän sen viihdepuolelle – cheerleadereille, musiikille, valoille . Kasvanut, halusin olla cheerleader. Minulla on valokuva todella nuoresta iästä pom-pomsilla, joten tiesin aina. Kun päätin, että aion kuulla joukkueelle, olin onnellisempi kuin olisin koskaan ollut. Jokainen cheerleading-tiimissä näytti melko viileältä. Minä olen ainoa ihminen, mutta he kohtelevat minua omina.

Tuomioistuimella voin osoittaa tukeni tanssin kautta, mutta tiedän myös pelin, joten arvostan sitä, mitä todella tapahtuu.On aina, että kutina liittyä peliin. Kun joukkue ei tee niin hyvin, minun on vastustettava pudottamalla pom-poms ja juoksemaan oikeuteen.

Cheerleading yli 1000 ihmisen edessä ei ole pelottavaa, mutta kaikki silmät ovat minulla . Olen 6ft 2in – jättiläinen tyttöjen vieressä. Näytän Bigfootilta. Mutta tapa, jolla joukkue sisältää minut kaikissa rutiineissa, osoittaa, että voit olla erilainen ja että sinulla on edelleen tyyli ja läsnäolo. Se osoittaa myös, että voit harjoittaa mitä tahansa intohimoa, sosiaalisia normeja ja stereotypioita riippumatta. Lynda Bacon, 51, Ilkeston FC Facebook Twitter Pinterest Valokuva: vedonlyontisivuja.org.

Ensimmäinen ottelu oli elokuussa 2011. He olivat kotona Goolelle. Vanha klubi, Ilkeston Town, oli mennyt alle ja koko kaupunki oli myrskyisä, koska kukaan ei edes tiennyt, että he olivat vaikeuksissa.Joten kun heidät uudistettiin Ilkeston FC: ksi, monet minun kaltaiset ihmiset ja mieheni ajattelivat, että meidän pitäisi mennä ja tukea heitä. Ensimmäisessä pelissä on pitänyt olla yli tuhat ihmistä. Ilkestonin kaupungin keskimääräinen joukko oli noin neljä tai viisi sataa. En ostanut ensimmäistä vuotta kausilippua, koska ajattelin, että kun kylmä, mieheni voisi mennä omaan. En tiedä, mitä tapahtui, mutta kolmen kuukauden aikana olin kannattajien ryhmäkomiteassa, ja pari kuukautta myöhemmin järjestin matka-pelit. Olemme saaneet siitä lähtien kausilippuja. Jokaisella matkalla on vähintään 52-paikkainen valmentaja. Se on kuin lomasi yhdessä

Olen lajitellut matkan viimeisten neljän vuoden aikana.Tällä kaudella, vaikka se tappaisi minut niin, olen luovuttanut sen kahdelle nuorelle miehelle, jotka olivat bussilla sanasta mennä. He ovat innostuneita ja he ovat seuraavan sukupolven faneja.

Poissaolevat pelit ovat parempia kuin kotipelit. Jokaisella matkalla on vähintään 52-paikkainen valmentaja. Kaikkien avioliiton kanssa, se on kuin lomasi yhdessä. Saamme puoli tuntia ennen, löytää pubi, jossa on biljardipöytä, ja sitten mennään maahan. Skelmersdale-ottelussa oli valmentajalla kolme syntymäpäivää. Yksi pojista kääntyi 16: een, yksi 50-vuotiaasta ja yksi 80-vuotias. Enemmän tai vähemmän missä tahansa ei-liigassa, se on perhekeskeistä. Otimme kuuden vuoden vanhan tyttärentytäremme ensimmäiseen otteluunsa pari viikkoa sitten.Hän rakasti joka minuutti.Chris Heinitz, 70, Featherstone Rovers Facebook Twitter Pinterest Valokuva: Thomas Butler Guardianille

Olen syntynyt Notting Hillissä ja kasvattanut Arsenalin tukijaa, mutta kun muutin länteen Yorkshiressä, Löysin, että asuin rugbyn alueella. Joten ajattelin kokeilla sitä. Minulla oli hyvin lyhyt aika rakastua sekä urheiluun että kulttuuriin.

Jalkapallossa voi olla pitkiä aikoja, joissa ei ole mitään merkitystä, eikä mitään merkitystä ole. näyttää tapahtuvan.Rugby-liigassa saatte tunteen, että jotain dramaattista voi tapahtua milloin tahansa.

Minulla oli kolme pientä lasta, eikä ollut mitään keinoa, jolla olisin ottanut ne Northburyn Highburyyn katsomaan Arsenalia. mutta löysin, että voisin viedä ne Featherstone-maalle Post Office Roadilla. Kaikki olivat ystävällisiä. Vaikka olin monella tavalla outo, en ollut sitä mieltä, että näin. M62 tunnetaan rugby-liigan moottoritieltä, koska niin monet joukkueet ovat sylkemässä etäisyydellä siitä.

Rakkaussuhde tuli pakkomielle, kun lapset kasvoivat hieman ja otin heidät yhä enemmän pois Ottelut. Ei, että vierasottelut ovat yleensä liian kaukana: M62 tunnetaan rugby-liigan moottoritieltä, koska niin monet ammattilaisjoukkueet ovat sen ulkopuolella.Suurimmat kilpailijamme ovat Castleford, ja heidän maansa on tuskin kahden mailin päässä.

Featherstonen väestö on noin 10 000, joten kaupungin ja klubin välinen suhde on täysin erilainen kuin suurkaupungissa. Monet ihmiset ajattelevat, että ainoa asia, joka voi tuoda heille kunniaa, on hyvin rahoitetun jalkapallojoukkueen tukeminen, mutta heiltä puuttuu. Kun menin eläkkeelle, minulla oli mahdollisesti paljon aikaa käsissäni. En ole koskaan ollut sellainen henkilö, joka voi istua ja tehdä mitään. Kirjoitin vasta-päivän ohjelmaan melko paljon, ja yllätyksekseni hallitus pyysi minua muokkaamaan ohjelmaa.En olisi koskaan tehnyt mitään sellaista aikaisemmin, mutta tunsin olevani halunnut laittaa jotain takaisin.John-tyylit, 69, Nottingham Panthers Facebook Twitter Pinterest Valokuva: Thomas Butler Guardianille

Käytin jään jääkiekko äitini ja isäni kanssa pikku mustavalkoisessa televisiossa – mahdollisesti vuoden 1956 talviolympialaisten aikana. Mutta sitten pääsin junamatkoihin ja sitten moottoripyöriin. Muistan videokuvan 1980-luvulla National Hockey League -peliin, koska se oli televisiossa myöhään illalla. . Joten menin katsomaan heitä ja se oli se. Se oli kaikki mitä odotin – ja vielä lisää. Tunnelma oli loistava. Olen ollut kaikissa kotipeleissä vuoden 1998 kauden jälkeen.

Se on kaikki toimiva urheilu.Se laskutetaan maailman nopeimmaksi joukkopeliksi, ja se on todella. Se on täynnä sanasta mennä. Jokainen, jonka olen nähnyt ottamaan ottelun, on sanonut: ‘Miksi en ole koskaan tullut ennen? Tämä on niin jännittävää, niin nopeaa.

Kaikki ovat intohimoisia. Ja se on perheurheilu; emme hyväksy huonoa kieltä. Se on vähän heimo, mutta missään lähellä heimoa kuin jalkapallo – 99,9% kaikista on hyvässä hengessä. Molempien joukkueiden fanit juovat samassa puskurissa ja syö samoissa ravintoloissa. Se on tunnin pituinen kolmen minuutin pituinen peli, ja 15 minuutin välein jaksojen välillä kaikki sekoittuvat keskenään. Jääkiekko saa parhaana kappaleena kaksi kappaletta. Jokainen, jonka olen nähnyt ottamaan ottelun, on sanonut: ”Miksi en ole koskaan tullut ennen?Tämä on niin jännittävää, niin nopeaa. ”Kukaan heistä ei kuvannut sitä tylsäksi. He kaikki palasivat.

Ajattelin toisena kausiina fani, “Minun täytyy saada Panthers-jersey.” Sen jälkeen olen ostanut paidan joka kausi, joskus sekä kotona ja poissa paidat. Sitten klubi alkoi huutokaupata pelin kuluneita paitoja kolme tai neljä kertaa vuodessa, joten aloin ostaa niitä. Maksan paljon rahaa pysäyttämään paidan, joka menee ulos maasta, jos pelaaja, jota todella pidän, on kulunut. Olen ostanut paitoja alle 100 puntaa, mutta keskihinta on 200 – 300 puntaa. Se on tapa osoittaa sitoutumista klubiin, omistaa hieman viipaletta historiastaan.

Nige Tassell on The Bottom Cornerin tekijä: Season with The Non-League Footballin unelmoija, jonka on julkaissut Yellow Jersey £ 12,99.