Formula 1 numeroina: Vettel kuin Senna, Hamilton ei saavuttanut Schumacheria

Se oli hänen lapsensa sankari ja vielä ratsastaja, jota hän näyttää kunnioittavasti. Nyt Sebastian Vettelilla on kuitenkin sama määrä voittoja kuin Ayrton Senna. Sunnuntain voitto Hungaroringissa oli 41.

“Vertailu Sennaan? Se on jotain uskomatonta. Oikeastaan ​​en tiedä miten sanoa, “hän sanoi Vettel-kilpailun jälkeen. Michael Schumacher, 91 Grand Prixin voittaja, Alain Prost (51), jota seurasivat Vettel ja Senna.

Muuten Vettel, nelinkertainen mestari, tarvitsi vähemmän kuin Senna, kolminkertainen maailmanmestari, voittamaan 41 kilpailua.

Älä koskaan anna periksi!

Ensimmäisen kierroksen jälkeen hän ajatteli, että hänellä oli kilpailu.Niin kova astumalla jarrua kunnes hänen renkaita savustettu ja häntä päähän meni läpi: “Nyt varmasti lopettaa radan.”

ei päättynyt, kun radio tiimin pomoja kuullut komento: “Päästä se nopeuttaa. Älä koskaan anna periksi. ”

Sanat kaikuivat esimerkiksi sanoilla, mutta lopulta Daniil Kvjat sijoittui toiseksi ensimmäisen kerran urallaan F1 seisoi korokkeella. “Ihmiset usein sanovat: Älä koskaan anna periksi, mutta et edes tiedä, mitä se tarkoittaa. En tiennyt sitä vasta tänään. Nyt ymmärrän “, sanoi Rus.

Hän on historiansa 206. ihminen, joka saavutti lavalla F1-palkinnon – joista 61 maksoi vain kerran.Tässäkin taas Schumacher (155), Prost (106) ja Fernando Alonso (97) ovat ensimmäisiä.

Se olisi voinut olla yksi harvoista, vaikkakin toissijaisista tilastoista, joissa “Schumi” ei voitaisi. Lewis Hamilton oli nyt 16-kertainen peräkkäin, joka on toiseksi paras suoritus Schumacher-sarjassa vuosina 2001 ja 2002 (19 kertaa peräkkäin).

Mutta Unkari – hänen suosikkikappaleensa, josta hän myös aloitti tällä napa-asemalla – on poissa.

Brit on lisännyt johtoaan mestaruussarjoissa (21 pistettä), mutta on saavuttanut kuudennen ja sanonut: “En muista edellisen kerran, kun menin tähän väärin.Viime aikoina olen ollut pahinta suorituskykyäni. Olin täysin ulos. Minun täytyy rikkoa se. ”

Kiitos houkuttelevuutta Mercedes

vaikka Hamilton taistellut jo kisan aikana mekaniikka anteeksi, mutta silti se tuntui ainakin Nico Rosberg for Mercedes laajentaa henkeäsalpaavan sarjansa. 28 kertaa peräkkäin, koska lentäjät saivat “hopea nuolet” paikalleen, joka takasi heille pääsyn lavalle, joka on historiassa F1 erinomainen saavutus.

Just Ferrari on tehnyt 53 kertaa peräkkäin vuosina 1999-2002.Mutta tämäkin linja Unkarissa oli ohi.

Rosberg kontaktin jälkeen Ricciardo ja myöhemmät punktio putosi toiseksi ja menetti mahdollisuuden hypätä sarjassa Hamilton. Joukkueen päällikkö Wolff sitten sanoi ironisesti kilpailun jälkeen: “Muistamme tämän Grand Prixin osallistumalla houkuttelevuuteen. Mutta älä odota sitä useammin kuin kerran! “