Mutta finaalissa tarina toistui

Tällaisen kirkkaan esityksen jälkeen Shifo muutti Torinoon, jossa oli lahjakas tiimi, jota johti Emiliano Mondonico. Se oli siellä, että belgiasta tuli kirkas joukkue, joka teki sen UEFA Cupin finaaliin ja voitti Realin.

Mutta finaalissa tarina toistui. Pelattuaan Ajaxia vastaan ​​Turintit sidottiin ensin 2: 2 ja sitten 0: 0. Ainoastaan ​​seuraavalla kaudella ensimmäinen kulta kuuden vuoden aikana löysi vielä kaulansa: “Torino” oli ”Roma” -näytössä Italian Cup -finaalissa. Valitettavasti se ei ollut kirkas alku, vaan kova lopullinen. Pian pian klubi alkoi kokea taloudellisia vaikeuksia ja myi kaikki sen tähdet.

Enzo Shifo lähti joukkueen joukosta ensimmäisten joukossa ja päätti yrittää jälleen onnea Ranskassa. Häntä ajettiin Mondonicon loukkaavilla sanoilla: ”Hän ei koskaan ratkaissut mitään. Hän on hyvä, kun joukkue on hyvä, mutta jos jokin menee pieleen, hän katoaa. Normaali tilanne henkilölle, jolla ei ole merkkiä. ”

Kuten monet muutkin taiteilijat, Shifo piti itseään väärin.

”He eivät koskaan ymmärtäneet minua. Valmentaja, joka meni kauppaan, rakensi joukkueen ympärilleni. Minun ei tarvinnut sopeutua. ”

Neljä vuotta Ranskassa johti maltilliseen menestykseen. Monacolla Shifo otti toisen mestaruuden ja oppi viisautta Arsene Wengeriltä. Valitettavasti vuosina 1994 ja 1998 epäonnistuneet maailmanmestaruuskilpailut johtivat jännittäviin suhteisiin valmentaja Georges Lekensin kanssa, minkä vuoksi Shifo päätti lähteä maajoukkueesta, ja hänestä tuli yksi kolmesta belgialaisesta, jotka pelasivat neljässä MM-kisassa.

Vuoden 1997/1998 kauden alussa Shifo liittyi alkuperäiseen Anderlechtiin 36-vuotiaana. Et voi kutsua kirkasta paluuta: jossain vaiheessa hän pelkäsi, että hän taistelee elämän jälkeen olkapääleikkauksen komplikaation jälkeen. Hänelle kerrottiin, että hän ei enää pelaa jalkapalloa, mutta Shifo ajatteli toisin, ja palasi Charleroin pelivalmentajana, minkä jälkeen hän vielä ripustaa kenkänsä kynsiin vuonna 2000.