Jalkapallon 10 tähteä, joka esittelee kiinalainen mestaruus

FootballHD muistaa valon ja jatkaa pelaajia, jotka ovat päättäneet mennä töihin Lähi-Britanniassa.

Kilpailuissaan muutama vuosi sitten mielenkiintoinen trendi havaittiin maailman jalkapallossa, jossa monet tunnetut ja pääsääntöisesti ikäiset jalkapalloilijat alkoivat siirtyä ansaitsemaan rahaa nopeasti kehittyvään kiinalainen mestaruuskilpailuun, jota kutsuttiin Super-liigaksi. Aallon kruunulla monet kuuluisat pelaajat siirtyivät Lähi-Britanniaan, useimmat heistä ovat jo onnistuneet lähtemään Aasian maalta, mutta jotkut vielä pysyvät siellä ja puhuvat niistä, varsinkin kun Kiinan kausi on juuri päättymässä ja vain yksi kierros on jäljellä .

PAULINO – 30 vuotta, keskikenttäpelaaja “Guangzhou Evergrand”
Nykyiset kustannukset Transfermarktin mukaan – 40 miljoonaa euroa

Ensimmäistä kertaa Brasilian keskikenttäpelaaja, joka nopeasti sai tunnustuksen Euroopassa Tottenhamin Valioliigan peleissä, päätti siirtyä Kiinaan kesällä 2015. Sitten “Guangzhou Evergrand” maksoi “spurs” vaatimaton 14 miljoonaa euroa, ja Paulinho itse sai ylellisiä ehtoja henkilökohtaisen sopimuksen – Keski-kuningaskunnassa hän oli lähes kaksinkertaistunut palkka (90 tuhatta puntaa viikossa sijasta 55 tuhatta, jonka hän sai sopimuksen Tottenham “), Ja tarjosi myös useita bonuksia ja lisämaksuja.

Tämän seurauksena Paulinio surensi ja ensimmäisen mahdollisuuden palata Eurooppaan tarttui tähän mahdollisuuteen, kun hän oli voittanut mestarin otsikon Kiinassa kolme kertaa (2015, 2016 ja 2017). Lisäksi Brasiliaa ei kutsuttu siellä, vaan Barcelonassa. Vietettyään yhden kauden Katalonian leirillä ja tärkeä toimija Blaugranasille, Paulinho oli jälleen kerran kiusattu Guangzhou Evergrandin tarjouksesta ja päätti jälleen mennä Celestialille. Jos kesän 2017 aikana Barça osti keskikenttäpelaaja-sopimuksen 40 miljoonasta eurosta, vuokralle se vuokrasi sen myöhemmällä takaisinostovelvollisuudella jo 50 miljoonalla eurolla.

Vuonna 2018 Kiinan Super League, Paulinho onnistui pelata 18 ottelua, erottaa itsensä 13 maalia ja 6 auttaa, mutta tällä kertaa hänen seuransa jätettiin ilman mestari otsikko ensimmäistä kertaa monta vuotta.