Finaalissa ottelu oli myös jännittynyt, mutta ei mahdotonta

Valitettavasti loput eivät olleet iloisia. Joukkue hävisi Tottenhamille UEFA Cupin finaalissa ja menetti toisen peräkkäisen palkinnon. Mutta kuinka hienosti kaikki toimi viimeistään finaaliin! Vain yksi tappio koko kampanjalle. Semifinaaleissa jouduimme hikoilemaan ottamalla “Nottingham Forest”. Vierailu oli erityisen vaikeaa: Brian Cloughin syytteet alkoivat hyvin, ja Steve Hoxhan kaksinkertainen takaus oli lähes taattu. Se oli Shifo, joka avasi pisteytyksen belgialaisille, ja pian Ervin Vandenbergin pallo seurasi häntä.

Finaalissa ottelu oli myös jännittynyt, mutta ei mahdotonta. “Tottenham Hotspur” oli vahva, mutta Graham Roberts löysi vastauksen “Anderlechtin” tavoitteeseen kokouksen lopussa. Lisäaikana kukaan ei avannut porttia, ja palkinnon kohtalo päätettiin rangaistuspotkussa. Shifo teki maalin, mutta hänen joukkuetoverinsa Morten Olsen ja Arnor Gudjohnsen – tunnetun Eidurin isä – jäivät väliin.

Joukkue ei kestänyt pitkään, ja seuraavat kaksi vuodenaikaa oli merkitty kovalla voitolla liigassa. Shifo itse muuttui nopeasti yhdeksi Euroopan kirkkaimmista jalkapalloilijoista. Se oli hänen avustuksellaan neljännen sijan maailmanmestaruuskilpailussa 86, toiseksi vain Argentiinan Diego Maradona.

Platinin ainoa perillinen. Pelaaja, joka vetää Belgiaa AzarFotoon: TFT, FIFA

Suuri argentiinalainen sijoitti molemmat tavoitteet tässä vastakkainasettelussa, ja Shifo, joka tuli turnauksen parhaaksi nuoreksi pelaajaksi, puhui innokkaasti hyökkääjältä: ”Kunnioitan Maradonaa. En verrata itseäni hänen kanssaan, mutta kunnioitan näitä pelaajia hyvin, vaikka se olisi vihollisen suhteen. Pelasin monien hienojen jalkapalloilijoiden kanssa, mutta Maradona on niiden joukossa, jotka vaikuttivat minua enemmän kuin muut, eikä vain hänen tyylinsä vuoksi. Hänellä on omat liikkeensä, ja hän voi ratkaista hetkiä ja täydentää pelejä yksin. Halusin tietää, miten hän tekee sen. Siksi kaikki ihailevat häntä. Hänellä oli jalkapallo mieli, joka antoi hänelle mahdollisuuden tehdä nopeita päätöksiä.

Pian Shifo tapasi taas Argentiinan, koska molemmat muuttivat Italiaan, jossa belgialainen innoitti Michel Platinia seuraajaksi: “Hän on ainoa eurooppalainen jalkapalloilija, jonka voin kutsua seuraajaksi.” Platini itse pelasi Shifoa vastaan ​​Euro-84: ssä.