Belgiassa seitsemänkymmentäluvulla ei tehty

Mies, jolla on uskomaton kenttäkuvaus ja auttaa hohtoa, Shifo teki 121 maalia 478 ottelussa. Hän henkilösi “kymmenen parhaan” 1980-luvulla ja 1990-luvulla. Ja vaikka hän ei olisi kovin nopeaa, hän maksoi sen takaisin teknologian avulla.

Valitettavasti elämässä ja jalkapallossa usein tapahtuu, että yksikään lahjakkuus ei voi ohjata huomiota vähemmän tärkeistä tiedoista. Shifon tapauksessa hänen “ongelmansa” oli alkuperä. Hän syntyi La Louvieren kaupungissa, lähellä Brysseliä, jossa Azaran veljet syntyivät. Hänen vanhempansa olivat italialaisia, joiden kanssa Enzo joutui käymään läpi kaikki vaikeudet, joita maahanmuuttajat kohtaavat uudessa maassa.

Belgiassa seitsemänkymmentäluvulla ei tehty erityistä rakkautta ulkomaalaisia ​​kohtaan, ja vaikka nuori Vincenzo luopui Italian kansalaisuudestaan ​​vuonna 1984, he katsoivat häntä epäuskoisesti.

”Kaupunki oli kova. Riippumatta siitä, kuinka vanha olet, tärkeintä on olla valmis näyttämään kaiken, mitä pystytte. Olin hyvin nuoresta iästä lähtien valmis todistamaan lahjakkuuteni. Minulla oli onni viettää nuoria suuressa joukkueessa. Tällaisissa seuroissa sinun täytyy olla vahva, jotta voit taistella takaisin. Usein nuoret eivät voi tehdä niin. Minun oli osoitettava, että ansaitsen mahdollisuuden.

Riippumatta siitä, mitä vaikeuksia Enzo kohtasi elämässä, hän tunsi olonsa kotona kentällä. Seitsemänvuotiaana hänet allekirjoitti La Louviere, jonka Shifo teki 432 maalia neljässä vuodessa. Tämä esitys johti siihen, että Enzo nimettiin “Pieneksi Peleeksi”.

Hän ymmärsi, että jalkapallo auttaisi häntä poistumaan slummeista ja saavuttamaan jotain. Hänen isänsä, joka oli paennut Sisiliasta vuonna 1957, työskenteli kaivoksessa eikä voinut edes toivoa muutoksia.

”Pian huomasin, että jalkapallo oli ainoa asia, jolle minulla oli taipumus. Se oli ainoa mahdollisuus parempaan elämään. Koko lapsuuteni katselin isäni paluuta kaivoksestani. Hän puhui viimeisestä päivästä, ja kaikki kuulosti kuin todellinen helvetti: lika, maa, vaara, pimeys.

Jalkapallossa Shifo onnistui kuitenkin. Paikallisen joukkueen kovan debyytin jälkeen tunnetuimmat klubit alkoivat herättää kiinnostusta, ja vuonna 1982 hän muutti Anderlechtiin, jossa hän debytoi ammattitasolla 17-vuotiaana. Huolimatta siitä, että hän melkein yön yli tuli pelaajan menestyksekkäimmän klubin Belgiassa, Shifo ei epäröinyt ja heti tuli omaksi, heti tekemällä tiensä säätiöön.