35-vuotiaan maalivahdin

Jalkapallo on peli, jossa sinun täytyy voittaa. Voitot saavutetaan eri tavoin – oikeudellisia virheitä, hyökkääjien loistavaa tekniikkaa tai puolustuksen pelaajien vakavia virheitä. Sitä tapahtuu myös, että jalkapalloilijat arvostavat jalkapallokentän ulkopuolisia voittoja paljon voimakkaammin. Yksi näistä voittajista puolustaa nyt ranskalaisen “Marseillen” värejä – Yoann Pele voitti vakavan sairauden ja palasi jalkapalloon muutama vuosi myöhemmin.

Maalivahti menetti 3 vuotta tromboembolian takia, palasi ja syrjäytti MandandaPhoto: OM

35-vuotiaan maalivahdin, joka valmistautuu juhlistamaan 36. syntymäpäivää marraskuun alussa, on pelannut Provencua vuodesta 2015, mutta kahdeksan vuotta sitten tuntui, että Yoann voisi tulla jalkapallokenttään yksinomaan valmentajana – he löysivät keuhkoemboliaa jalkapalloilijassa .

Erittäin jalkapallon sukunimen omistaja syntyi Bru-Sur-Shanterenin alueella ja hänen ensimmäinen klubi oli vähän tunnettu Torsey, josta hän kulki Meaxin kautta Le Mansiin. Vuonna 1999 Le Mans ei tarttanut tähtiä taivaalta ja taistellut vaatimattomista tavoitteista toisella ranskalaisella divisioonilla. Le Mansissa ranskalainen onnistui voittamaan paikan aloitusruudussa ja tutustumaan nykyiseen valko-siniseen valmentajaan Rudi Garciaan, joka muutaman vuoden kuluttua oli erittäin tyytyväinen mahdollisuuteen työskennellä vanhan tuttavan kanssa Marseillen leirillä.

Hänen debyyttinsä vuonna 2002 Istraa vastaan ​​ottaneessa ottelussa Pele kasvoi kirjaimellisesti Le Mansin portteihin ja vuonna 2005 auttoi joukkuetta nousemaan luokassa. Hyvä maalivahti-peli mahdollisti Arsen Wengerin kiinnittämään huomiota, joka halusi hankkia maanmiehen keskelle keskellä saksalaisen mastodonin Jens Lehmannin tilalle. Kuitenkin Pele muutti klubin rekisteröintiä vain vuonna 2009 – kun toinen viileä yksittäinen kausi ja taistelu Le Mansin kanssa selviytyäkseen, Pele, jonka lempinimeltään hänen merkittävät antropometriset tiedot Albatros, allekirjoitti sopimuksen Toulousen kanssa.