Wembleyn stadionin historia alkoi heti

Jokaisessa maassa, Italiassa ja Saksassa, Turkissa ja Brasiliassa, stadionit ovat tulleet todellisiksi pyhiinvaelluspaikoiksi, joissa tapahtuu pyhiä rituaaleja, itsetuhon tekoja, elämän draamasoittoja ja valtava määrä ihmisiä. Englannissa tältä osin on todennäköisimmin yksi kaikkein ikonisimmista paikoista jalkapallon historiassa, sen jalokivi ja jalkapallomekka, legendaarinen Wembleyn stadion.

Wembley – Britannian jalkapallomekka tai arvokas unelma jokaiselle pelaajalle
Kaikkialla maailmassa on luultavasti vain viisi, kuusi jalkapallokenttää, jotka ovat samanlaisia ​​kuin Lontoon Wembley, joka tavalla tai toisella on mennyt jalkapallon historiaan ja tullut sen tekijöiksi ja osallistujiksi. On mahdotonta muistaa täällä eurooppalaisia ​​jättiläisiä, Madridin Santiago Bernabéun ja Katalonian leirin Noua, Milanon San Siroa ja New Worldin stadioneja, legendaarista brasilialaista stadionia Brasiliassa ja loistavaa Azteciä Mexico Cityssä. Nämä areenat ovat tulleet miljoonille ihmisille, jotka ovat sopusoinnussa raamatullisten maantieteellisten nimien kanssa ja ovat todellisia jalkapallomaailman symboleja. Jokainen näistä stadioneista on tullut todelliseksi symboliksi maassa, jossa se sijaitsee, ja se on palvontapaikka jalkapallomaailmalle. Jokaisella heistä on oma historiansa, ja jokaisen oli määrä näkyä tiukasti määritellyllä ja tiettynä aikana.

Wembleyn stadionin historia alkoi heti ensimmäisen maailmansodan päätyttyä, kun brittiläinen parlamentti päätti rakentaa elävän muistomerkin, joka kunnioittaa nykyaikaisen brittiläisen historian verisen verilöylyn voittoista loppua. Äskettäin rakennettu areena tuli brittiläisen imperiumin symboliksi ja sai tuolloin vastaavan nimen “Empire Stadium”. Jo vuonna 1923 Englannin Cup-finaali pidettiin uudessa stadionissa, jossa englantilaiset klubit Bolton ja West Khem tapasivat.